הבדלים בין תרבויות ורוסיה ביניהם
בסיס של אורח החיים אירופאי (מערבי) יותר ברצונו של אדם לשנות את טבעו. בדרך זו הגיע אדם להצלחות במדע וטכנולוגיה. נכון להיום יכולות של אדם (על פי תפיסה מערבית) משתווים עם יכולות הטבע, במיוחד בתחום ההרס.
אדם מערבי כבר מזמן מחפש לאחר אפשרות לשכפל ולשכלל את עצמו. תיאורית ניטשה על אדם-אל מאוד נפוצה בתרבות מערבית.
האם חי אדם באושר במקום זה ? או נהיה חכם יותר? ומושלם יותר ?
קחו דוגמא, שוודיה – חלון הראוה של אירופה – בעלת שיעור התאבדויות הגבוה ביותר ביבשה. למה? התשובה בתוכנו...
את ציביליזציה מערבית מניע אינדיבידואליזם וצריכה. שאיפות האדם לבלוט מתוך המון הדומה לו כדי לזכות ולהשיג יותר נוחות לעצמו. זהו חוק מרכזי של אירופה , חוק שיצר את אינטלקטואל והרס את הקהילה.
בתחרות זו הרבה אנשים מצאו את עצמם מחוץ למרוץ, מעטים הבינו שמאבק זה הופך את אדם לחיה. היום, אדם נשפט על פי דגם הרכב, חליפה או שמלה, סוג שעון שהוא לובש או נעליים שנועל. הוא נמדד פחות על פי חינוכו, תכונותיו אישיות, או עולם הפנימי ורוחני שבו, על פי מעשיו ותרומה לקהילה.
חלק נכבד של אנשי מערב מפנים את מבטם למזרח , לעבר ציביליזציה שלטעמם כבר מובילה בכמה תחומים בהם מערב נכשל.
יש גורמים שמנסים לדחוף ולהניע את רוסיה של עכשיו לכיוון אירופה, שתקבל אותה בזרועות פתוחות אם וכאשר תעמוד ב2 תנאים מרכזיים לפחות : נתינה לצלחת המשותפת עם זכות לצרוך בשווה לאחרים. תנאי שני – הוא הגנה אל ערכים אירופאים מפני תרבות מזרחית.
על הגנה כבר שילמה רוסיה בעבר מחיר כבד ומה קיבלה בתמורה ?
מצד שני , בסיס של ציביליזציה אסיאתית מורכב מרצון להיות בהרמוניה עם טבע שלא תמיד אוהב ומקבל את הסטיות מהממוצע. לכן יותר משאבים מופנים לכיוון הקהילה מאשר לבודד.
קהילה מבססת את עצמה על כבוד האדם ותרומה לזולת. לא תמיד זה תורם להתפתחות האינטלקטואלית של הבודד. למשל , איש צעיר חונך להקשיב לבוגר ממנו ולמרות הסתייגות מדבריו יעשה כרצון ה"זקן" , כל זה מתוך כבוד. תוצאות ידועות מראש, ציביליזציה מזרחית מפגרת אחרי מערבית על-פי אינטלקט אולי , אך מביסה אותה ברוחניות. ואם היא נחותה אינטלקטואלית בכמה שנים , היא מקדימה את מערב ברוחניות בכמה דורות.
יפן הוכיחה לכולם כמה מהר יכולה ציביליזציה אסיאתית להדביק את הפער. מנגד, ניסתה פולין לשחזר את הישגה של יפן ונחלה כישלון.
רוסיה – ציביליזציה עצמאית !
כאשר מטיילים ברוסיה חייבים לקחת בחשבון שהיא דומה לשכניה אך יחד את זה גם שונה מאוד מהם בהרבה מובנים. אישיותו של אדם רוסי נבנית במשך דורות בתוך גבולות של מעצמה בעלת תרבות חינוך וכלכלה עצמית. ניתן לומר בפירוש שזאת ציביליזציה שלא זקוקה לשום תמיכה מבחוץ. דור שלם של שליטה קומוניסטית מאחורי מסך ברזל – הוכחה טובה לכך.
אדם שבוחר לטייל במדינה זו, חייב להבין תחילה מה הם הנפשות חיות ופועלות במדינה. בין כל מבני פאר , ארכיטקטורה מדהימה, כנסיות ומוזיאונים , בתי קפה ומסעדות, תחנות מטרו וכו' , בין 2 הערים מרכזיות שהן חלונות הראוה של רוסיה , צריך התייר להבין יותר מכל את הנפש הרוסית . נפש שיסדה, בנתה ונושמת את מדינה מרתקת כמו רוסיה. אותן נפשות שהיו עדות במשך תקופות לכל טוב ולכל רע המתרחש סביבן.
- מהי נפש רוסית ?
- אנטימוניה – מיוונית , נוגד חוק
- שילוב של שתי דעות במובן כלשהו שנוגדות אחת לשנייה , אך נכונות כל אחת בנפרד.
- כלומר, אדם רוסי יכול להיות :
- מאמין , אך אטאיסט
- חכם, אך טיפש
- נדיב, אך קמצן
- מלכותי, אך אנרכיסט
- חזק, אך חלש
- גדול , אך אומלל
אנשים זרים מנסים להבין את רוסיה. הם חיים כמה שנים במוסקבה או בסנט פטרבורג, יוצאים לטיול בערי טבעת הזהב של רוסיה, משוחחים עם פקידים ומלצרים , משעשעים את עצמם עם נערות ליווי מקומיות ... והנה , מוכנים למסור את חוות הדעת המקצועית אודות רוסיה. תוסיפו לזה דעות של שארית רוסית שמתגוררת בחו"ל, דעות שמבוססות על טינה כלשהי או משקעי העבר מהן לא הצליחו להתפטר למרות שזכו כבר בתנאי החיים טובים יותר בגלות. (נציגות מכובדת , אה?) קו פוליטי של מדינה ואוליגרכים המתוקים משלימים את התמונה על רוסיה, מנהגיה ותושביה.
שאלה היא – האם זה נכון ב100 אחוזים ? האם ניתן לשנות מציאות ולנפץ את המיתוסים ? האם כל רוסי שני הוא שיכור , וכל נערה שלישית היא פרוצה ? האם נירא בטיול במוסקבה דובים מסתובבים חופשי ברחובות ? האם נקנה רק מטריושקה ולעם אין מה לאכול ?